Hur hittar jag mitt motiv?

Går du i tankar på att göra en ny tatuering eller är det kanske din första? Jag får ofta frågan om vart man ska leta för att hitta sin drömtatuering. Tattootidningar och hemsidor har massor av bilder men om du vill ha något unikt så är letandet där kanske inte rätt väg att gå. Det första man ska göra är att inte tänka så mycket på just tatueringar. Det begränsar dig bara och du kör lätt fast i vad andra redan har gjort. Tänk utanför konstformen.

Vad gillar jag? Vad tycker jag är fint? Vad brinner jag för, vilka är mina intressen? Biblioteket, naturen, museer och konsthallar. Här finns det massa inspiration. Givetvis är google också en fantastisk källa men ännu en gång sök ej på tatueringar.

Samla på dig mycket bildmaterial och lås inte upp dig på bara en idé. Att plocka in flera element i ett kollage kan ibland vara lösningen på ett tatueringsmotiv.

Ju mer grundmaterial en tatuerare har ju större chans att slutmotivet blir riktigt bra. Ut och leta!

Nästa steg...

När du väl har ett motiv du är nöjd med så kommer vi till själva tatuerandet. Den roliga biten. Jag börjar med att sätta dit ett blåtryck på huden. Det är en kopia av tatueringens linjer, så jag har något att följa. Denna kopia kan man tvätta bort och fästa på igen fall man inte skulle vara 100 procent nöjd med placeringen. När båda är nöjda med placeringen är det bara att börja.

Jag kör bara med veganska färger, dels för att jag är vegan och dels för att det vore fel att inte använda det bästa branschen har att erbjuda. Min studio är som du kommer att märka ren och fräsch och jag har även gått kurser i hygien för att garantera ett sterilt hantverk. Välkommen!

 

Viktiga saker att tänka på

Det viktigaste när man tatuerar sig är att vara väl förberedd. Hur man reagerar på smärtan kan vara helt beroende på hur kroppen mår både fysiskt och psykiskt. Att ha sovit ordentligt natten innan kan spela stor roll i hur ont man upplever tatueringssessionen. Att äta och dricka mycket innan man sätter sig i stolen är också att föredra. Det går åt mängder av energi under ett tatueringspass. Kroppen spänner sig omedvetet och man kan till och med få lite träningsvärk dagen efter. Det kan också vara bra att ta med sig något sött typ choklad eller läsk. Det är bra att ha om du får en blodsockerdipp.

Ta med ditt bästa humör också så kommer det att gå hur bra som helst.

Ses snart

Dempe